Menu

Bruger I jeres kvadratmeter rigtigt?

 

Når en kontorbygning står færdig, så er rammerne sat og arbejdet kan gå i gang. I nogle tilfælde fungerer rammerne ikke så godt – heller ikke selvom der på papiret burde være både skriveborde og mødelokaler nok.

 

Ingen ved, hvad der er galt? Ingen ved, hvor stort problemet er.

 

I dag er mulighed for at kortlægge brug af en bygning i mere eller mindre detaljeret grad. Det gøres ved at placerer sensorer i de lokaler, hvor belægningsgraden er vigtig at kende. Der kan bruges flere forskellige sensortyper afhængig af, hvor præcise målinger, der er brug for.


Er et lokale ledigt eller optaget?
For at finde ud af det, kan en lang række forskellige sensorer bruges. Det kan f.eks. være lyd eller CO2.

 

Hvor mange er der i et lokale?
En IR-sensor kan være med til at kortlægge brugen af mødelokaler. Sensoren kan dokumentere, om der er mere brug for to mødelokaler med plads til seks personer fremfor et stort med plads til 12-15 mødedeltagere.


Hvor er der en ledig arbejdsplads?
IR-sensorer kan helt ned på skrivebordsniveau fortælle, hvor der er en ledig arbejds- eller studieplads.

Vi arbejder med kortlægning af mønstre i brug af bygninger og lokaler. Mønstre, der kan være med til at fortælle om kvadraterne benyttes klogt - og om der er balance mellem antallet af mennesker, møder, lokaler og kvadratmeter.

 

Vi måler over kortere perioder for at undersøge brugen af en bygning. Vi måler løbende for at optimere brugen af arbejdspladser og mødelokaler i kontormiljøer.

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.